Nieuwe modellen


Aston Martin Vanquish
Aston Martin heft de afgelopen tijd flink gesneden in het modelaanbod. De modellen leken te veel op elkaar, luidde de algemene consensus. Omdat er wat modellen verdwenen zijn, is er weer ruimte voor een nieuwe topper in het aanbod van de Britse sportwagenfabrikant. Begin 2013 zal dan ook de nieuwe Aston Martin Vanquish op de markt verschijnen. De 6,0 liter V12 is aangepakt en levert nu 573 pk en 620 Nm, goed voor een topsnelheid van 295 km/u en een sprint van 0-100 km/u in 4,1 seconden. Meer dan de DBS is de Vanquish zoals Aston Martin het zelf omschrijft een “Grand Tourer”. Bloedsnel, dat wel, maar meer geschikt voor dagelijks gebruik en met meer praktische ruimte en zeer veel luxe opties. Nieuwe modellen.

Cadillac ATS
Bij het verschijnen van dit nummer maakt de Cadillac ATS zich klaar om de weg op te gaan. Na de BLS is de ATS Cadillac’s nieuwste en wellicht wel laatste poging om de Europese markt te veroveren. De Cadillac ATS krijgt de zware taak mee om kopers weg te halen bij de Audi A4, BMW 3 Serie en Mercedes-Benz C-klasse. Het worden spannende tijden voor het Amerikaanse merk. Zijn voorganger, de BLS, was onderhuids niets meer of minder dan een aangepaste Opel Vectra. De ATS is helemaal nieuw, inclusief een lekkere 2.0 liter turbomotor met 276 pk, een relatief laag gewicht en een gunstige gewichtsverdeling. Over luxe zal men niet te klagen hebben maar zal de Cadillac ATS dan eindelijk ook kunnen gaan overtuigen op het gebied van rijeigenschappen en afwerking?

MINI John Cooper Works GP
De sportieve MINI kun je onder andere krijgen als Cooper en Cooper S. Een stuk zeldzamer is de MINI John Cooper Works, die met een vermogen van 211 pk een serieuze hot hatch maakt van het Engelse lichtgewicht. Maar het kan nog extremer. Voor hen die benzine door de aderen hebben stromen, komt komend jaar de bijzonder exclusieve MINI John Cooper Works GP op de markt. Met een vermogen van 218 pk is hij niet eens zo veel sterker maar met een topsnelheid van 242 km/u en een sprint van 0-100 km/u in 6,3 seconden valt er weinig te klagen. Zijn uiterlijk is nog een stuk extremer dan die van de “gewone” John Cooper Works met agressieve spoilers, skirts, luchtinlaten en speciale striping en velgen. Dat de GP ook echt op het circuit uit de voeten kan, blijkt wel uit het standaard elektronische sperdifferentieel dat de aandrijfkrachten stuurt naar het wiel met de meeste grip. Er zullen slechts 2.000 exemplaren worden gebouwd waarvan er 10 voor ons land zijn bestemd.

MINI Paceman
MINI blijft vernieuwen want in 2013 kunnen wij naast de John Cooper Works GP ook de nieuwe MINI Paceman verwachten. De MINI Paceman volgt een nieuwe cross-overtrend die werd ingezet door de Range Rover Evoque: een kruising tussen een coupé en een SUV. In het geval van MINI houdt dit in dat de Paceman ongeveer het midden houdt tussen de traditionele MINI en de MINI Countryman. MINI omschrijft de auto als een “Sports Activity Coupé”. Qua techniek en vormgeving van het interieur zorgt MINI voor weinig verrassingen. Het Duits-Engelse merk zal de bekende motoren leveren et vermogens tussen 112 en 184 pk. Wel verrassend zijn de nieuwe achterlichten die qua vormgeving afwijken van de rest van de MINI-familie.

Tesla Model S
Veel elektrische wagens zijn er nog niet op de markt en al helemaal niet in de hogere klasses. De Fisker Karma is een exotische en zeldzame verschijning die nog geen last heeft van concurrentie. Maar Tesla is inmiddels begonnen met de productie van de Model S: een geduchte concurrent met een actieradius van minimaal 250 en maximaal 480 kilometer, een topsnelheid van 212 km/u en een sprinttijd van 0-100 km/u in slechts 5,6 seconden. Momenteel heeft Tesla de productie iets teruggeschroefd om de kwaliteit te waarborgen maar de vraag blijft onverminderd hoog. In de eerste helft van 2013 moet de Model S ook in Nederland leverbaar zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen en volgens de eerste berichten valt de Model S zeker niet tegen. Alleen op het gebied van afwerking moet Tesla nog wat stappen zetten maar hier wordt hard aan gewerkt. De Tesla Model S zal zeker één van de grootste blikvangers van het jaar gaan worden. Dat geldt ook voor zijn interieur met het immense touchscreen als (letterlijk) grootste blikvanger.

Volkswagen Beetle cabriolet
Voor de tweede keer is hij terug, de Volkswagen Beetle. In 1998 maakte de Volkswagen New Beetle zijn return op de markt als moderne reïncarnatie van de legendarische kever. Hij werd vooral een hebbeding vanwege zijn speelse, nostalgische looks maar écht overtuigen op andere gebieden kon de New Beetle naar onze mening niet. Met de nieuwe versie, die weer gewoon Volkswagen Beetle heet, is dit heel anders. De auto is kwalitatief naar een veel hoger niveau getild, rijdt beter en beschikt over een veel mooier en volwassener interieur. De verwachtingen voor de Volkswagen Beetle cabriolet zijn dan ook hooggespannen. Hij komt in de loop van 2013. Zal dit dan eindelijk weer eens een echt goede nieuwe lifestyle cabrio zijn? De voortekenen zijn in ieder geval goed.

Nieuwe modellen

Recent Content

link to The i4

The i4

BMW i4: De eerste 100% elektrische Gran Coupé. De eerste 100% elektrische BMW Gran Coupé garandeert met een actieradius tot aan 590 kilometer* ongekend veel rijplezier – volledig...